tirsdag 6. mars 2012

Nye venna:)

Siracusa vist sæ å bi en veldig sjarmerende pærle langs seilasen vårres:) Vi sku egentlig ta en tur til Catania og Mt. Etna mens vi va på Sicilia, men det meldte 15 minus på vulkanen, så vi bestemt oss for å ta det på seinsommern når vi likevel seila forbi der;) Det gjor at vi heller bei nån ekstra daga i denne historiske byen, Siracusa.

Dag to her va fylt med sol og varme, og ka feira man med da? Jo, Gelato! Himmelrikets iskrem :D Vi gikk inn på en koselig gelateria, og bestilt oss vær sin is, og idet vi før isen i handa, hør vi en ivirig mann bak oss...Are you guys from Norway!??
Det vist sæ å vær en veldig koselig kanadier med norsk slekt. Vi syns han va så hyggelig så vi invitert han i båten, der vi fikk ei innføring i byen. Han hadd bodd her, og jobba som lærer i 4 mnd og sku nu videre til Lecce i Sør-Italia, der han hadde bodd før.
Besøket endt med en invitasjon til ett veldig koselig mat/vin-treff hos ei kollega av han, fra Irland. Og det igjen endt med enda fleire sammenkomsta, alle inkludert den herlige rødvin fra Sicilia. En kveld bei det appelsinsanking! Dustin, som kanadiern heit, påsto det va heilt lovlig, selv om vi måtte klatre over ett gjerde for å kom til appelsintrærn;) Det bei ferskpressa juice etter middagen;)

Siste kvelden syntes vi det va på sin plass å inviter til vaffeltreff, så det gjor vi! Vi hadd masse brunost i kjøleskapet også, så det mått jo bi en suksess. På gjestelista va iren, ei engelsk jente, en engelsk mann, en gutt fra Isle of Man og Dustin. Vaflen bei inntatt med rødvin (aldri prøvd før), og det funka fint. Det bei stor ekstase blandt folk når de innså at vaflen faktisk va mange små hjerta;)

Det blei altså 6 herlige daga i Siracusa, med mange nye bekjentskap!
Og sist men ikke minst...Vi møtte andre seilera! Det har det ikke vært mye av i vinter, og det e tydelig at sesongen sakte nærma sæ. Vi møtt blandt anna en båt fra Malta, en fra Kroatsia (med australsk mannskap) og en fra Finnland. De glade nordboeran bei invitert på ett glass vin i båten, og røverhistoria bei naturligvis delt;)

Nu sett vi straks seil mot Sør-Italia, en 2 døgns seilas, og altså vårres lengste strekke sålangt :).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar