fredag 30. mars 2012

Festglade Korfu!

Det starta med St. Patrick's day...

Navigators, en bar 1 minutt fra båten sku feir fyren som tok kristendommen med til Irland. Og som alle andre plassa va det obligatorisk med nå grønt...Æ hadd ikke nå sånt i garderoben, men for nu allikevel. Æ kjent jo ingen, så æ bestilt mæ ei øl og chilla i baren mens æ venta på at plassen sku fylles. Og da kom eiern bort til mæ og tvinga på mæ ett par gigantiske grønne brilla for anledningen. Og sånn bei æ kjent med Chris :)I løpet av kvelden bei det fleire bekjentskap, blandt anna Louise, ei skotsk dame som også hadde mann på oljeplattform. Han jobba riktig nok i Singapore, og va på jobb 1 mnd i strekk. De hadd kjøpt båt i Tyrkia, og hadde heller ingen erfaring, så vi hadde masse til felles og prat om.

Så bei det fleire festa og fleire bekjentskap. "Sailing holidays" e ett charterselskap som har base i Gouvia marina, der vi bor nu. Der jobba det rundt 50 folk mellom 21 og 35 år. De e ansvarlig for 188 seilbåta, og jobba hardt mellom 9 og 17, og etter det e det livets glade dager. Så etter æ bei kjent med dem har det vært mye sprell! Og æ trur kaptein har hatt sin vanskeligste arbeidsperiode. For det va nok greit for han å forlat mæ aleina med masse pensjonista med ok vær. Men denne gangen bei det masse festglade menneska på min alder i fantastisk vær! Og æ legg ikke skjul på at æ har moillkosa mæ! (som de sir i Tromsø) ...

Det har vært scootertura på øya, pilsing og bålkos på stranda om kvelden, grilling med masse god mat og drikke, og svale kvelda med godt øl i artig selskap. Og æ har trua på at sommern kommer til å bi knallfin!
Kaptein kom tilbake igår, men han va veldig sliten etter 24 tima reising, og 5 tima søvn på tilsammen 48 tima...så sliten va han faktisk, at han ikke ville ha den iskalde ølla æ sto klar med når han kom! Men nu har han fått sove godt ut, og sto opp imårrest som en ny mann! Han heiv sæ rundt å bynt å fiks ting på båten, som æ ikke føl mæ trygg på å gjør sjøl. For det e engang sånn at hvis æ prøva å gjør nåkka, men end opp med å ødelegg nå bi kaptein illsint! Men hvis han prøva og feila gjør det liksom ingenting...så æ ligg rett og slett unna ting æ ikke e 100% sikker på ;)
Så idag har han fixa varmeelementet til varmtvannstanken, som røyk for ei uke sia. Og her e ett tips til andre seilera...hvis det ryk, så ikke kjøp ett marine-element..kjøp ett heilt vanlig varmeelement. Vi spara 80 euro på det! Videre har han fixa eine takluka som lekt inn vann...Og termostaten til kjøleskapet...og han har kjøpt inn ny åre, som vi mista i en storm for mange måneda sia...og som premie til sæ sjøl har han skaffa sæ ordentlig snorklingsutstyr, så nu e vi klar for undervanns-oppdagelsa! :)

Så nu bynj vi å bi klar for Albania:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar