tirsdag 6. mars 2012

Mayday Mayday Mayday

Neida, vi har det heilt fint, og behøvd ikke send ut nå nødmelding, men....

Vi la ut fra Santa Maria Di Leuca kl 16.30 igår, og la på vei mot Korfu. Vi gleda oss til å nå Hellas, og hadd masse forvenntinge. Vi regna med å bruk ca 18 tima til havna vi sku til på østsia av øya. Mørket senka sæ og vi hadde fiskemiddag i 19-tia. Æ leste bok og Dan Håkon satt i egne tanka over en sjokolade, da VHF'en bynt å brak. Hørt vi ett Mayday-anrop? Det kun ikke stem..men vi spissa øran, og så kom det på nytt..

Mayday mayday mayday...skurr skurr skurr...38. breddegrad...skurr skurr skurr...mayday mayday mayday....

Æ kjent æ bei heilt kald inni mæ, og vi prøvd fortvilt å forstå kor anropet kom fra...Men fant raskt ut at vi va for langt vekke til å kun bidra med nåkka. Men vi fikk ikke ro i oss. Tenk at nån der ute, nån tima unna oss va i havsnød...og vi hørt ikke meir fra VHF'en og vest ikke om det va nån som hadd fått med sæ anropet...
Dan Håkon leita derfor frem nummeret til hovedredningssentralen i Bodø, og ringte dem for å rådfør sæ om det va nå vi kun gjør... Mann på jobb der foreslo at vi ringte redningssentralen i Hellas for å hør med dem om de hadde kontroll på situasjonen. Vi fikk nummeret fra Bodø, som har nummeret til alle redningssentrala i verden. Æ fikk en gresk mann på røret, som hørtes veldig autoritær ut. Æ forklart han at vi va en seilbåt utenfor Korfu, og at vi hadde mottatt ett nødanrop. Han bei så glad for at vi ringte. Det viste sæ at det va de som sendte ut signalet på vegne av en båt, og han ville vit koordinatan vårres for å finn ut om vi kun vær til assistanse. Men vi va for langt unna, så han takka så hjertelig for at vi ringte og ønska oss en god tur videre.

Men det bei vanskelig å søvn den natta...Vi veit enda ikke ka som hadde skjedd, og om de fikk hjelp tidsnok...Men vi kryssa fingran og håpa på det beste!

Vi e hvertfall trygt fremme på Korfu, og sitt med øl i handa mens vi planlegg kvelden. Æ ska vær aleina her, så det e berre å si fra vest du vil kom på besøk! ;).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar