lørdag 25. februar 2012

Solfylte Siracusa

Små brosteingate snirkla sæ rundt gamlebyen i Siracusa. Dette e fødestedet til bl.a. filosofen Arkimedes og Santa Lucia, og ligg på Middelhavets største øy; Sicilia.
Det stemmer, vi e tilbake på Sicilia:) Denne gangen skal Siracusa og Catania oppleves før vi legg retninga mot Hellas.

Igår kl 03.30 ringte vekkeklokka og tvinga tunge øyelokk opp. Kaptein e litt flinkere til å overvinn trøttheta enn matrosen, men vi kom oss begge opp og fikk gjort klar båten til en 16 timers seilas. Det va meldt 2 meter bølga etter kraftige vinda forrige dag, og det sku blås opp mot 20 knop på nattmårran rett mot oss, før det va meldt roligere forhold seinere på dagen med bedre seilvind. Vi løsna fortøyningen som har holdt oss på Malta i over 2 mnd, og putra stille ut av havna og gjennom åpninga i moloen. Det va beksvart ute, men stjerneklar himmel. Nede i gjestelugaren lå Åse-Linn og Øyvind og sov. De kom til Malta på mandag og sku værme oss over til Sicilia. Vi møtte, som meldt, mye motvind og det gikk ikke veldig fort fremover. Motoren dura, og storseilet va heist for å stabiliser båten. Utrulig at gjestan fikk sov med hodet 1 meter fra motorrommet!

Når sola hadd kommet på himmeln tusla matrosen ned i forpiggen og sov 3 tima, før ho sto opp og tok over skuta så kaptein kun få sæ en kvil. Da hadd motoren jobba i 5 tima, men vinden bynt sakte å snu sæ mot nordvest. Så en time ut i matrosvakta kun forseilet rulles ut, og vi kun endelig slå av motoren og nyt synet av vinden som fylte de vintertrøtte seilan vårres. Og utpå formiddagen dukka besøket opp i cockpiten med trøtte tryna;) Litt uggen i formen fikk Øyvind sæ en sjøsyketablett, og satt sæ ned for å trekk frisk luft. Åse-Linn sørga for frokosten nede i byssa, og vi venta på at kaptein sku stå opp fra sovevakta si. Og det gjor han med brask og bram! Plutselig styrta en likbleik Dan Håkon ut av lugardøra i bar overkropp med buksa på vranga. Han hilste kort god morn til Åse-Linn i byssa før han så opp mot oss i cockpiten, erklært at han va kvalm og sprang frem på ripa og mata fiskan. Og der satt Øyvind og prøvd å unngå kvalme..veit ikke om kaptein bidro til det!
Men etter ei stund va begge guttan i fin form og vi nøyt den solfylte, blå himmeln med en bærepose med snacks. Seinere va det tid for lunsj og æ og Åse-Linn gikk ned for å fiks sammen nån burgera. Havet gjor sitt for at det bei litt problematisk, men etter 20 min va det hamburgera til alle. Vi gikk opp, klar for å spis, men da va det Åse-Linn sin tur til å stirr på horisonten, og burgern hennes bei ofra til fiskan. Rikignok før ho spiste den:) Alt i alt en veldig fin seilas!

Vi ankom Siracusa ca 20.30 og fikk en fortøyningsplass i Marina Yachting, etter en del kommunikasjonsproblema. Det lå næmlig ett stort tau på tvers av der vi sku kjør båten inn, vi så det, men det gjor ikke fyren som jobba i marinaen. Han masa oss frem og vi nekta.
Matrosen: Impossible! (med italiensk ordlyd)
Fyr i marina: No! Possible! (med italiensk språk)
Denne samtalen gjentok sæ ca 5 ganga før han til slutt kom ut med sin lille båt for å vis oss at det gikk fint, men da innså at det va bra vi ikke hadde kjørt frem. Vi fikk en anna fortøyningsplass...

Vi feira ankomsten med øl og mat på en ristorante i gamlebyen, og tok tidlig kveld. Idag kl 09.00 tok vi farvel med Åse-Linn og Øyvind. De har nok nu kommet frem til Catania flyplass og skal hjem til vinternorge.
Tusen takk for ett herlig besøk med masse latter og dårlig humor! Dokk e hjertlig velkommen tilbake:).

2 kommentarer:

  1. Hei.
    Fantastisk kjekt å følge dere.
    Hvordan er havneprisene i Italia. Har hørt at det skal være sååå dyrt i havnene der.

    Ha en strålende tur videre.

    Hilsen Knut ifra S/Y Amalie som reiser til Middelhavet fra Stavanger 1.April.
    (Kanskje vi møtes) Vår hjemmeside er syamalie.no
    Kjekt om dere følger oss. Siden er ikke oppå å gå ennå, men i løpet av mars så er vi igang.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Knut

      Generelt sett så opplever vi at mange av havnene i Italia er litt dyrere, og av og til dukker det opp marinaer som er bare latterlig dyre. Ikke er de fine heller:)
      Men vi har sluppet ganske greit unna det så langt, ettersom vi kun har vært her i lavsesongen, og da er det som oftest halve prisen.

      Skal følge med på ferden deres sørover, så kanskje vi møtes ja:) Nå gleder vi bare oss skikkelig til å seile videre til Hellas, værmeldingene ser bra ut framover, så ser ut som vi kan seile videre på torsdag:)

      Slett