torsdag 9. februar 2012

Froskemann med ny propell

Menn e fra mars, kvinner e fra venus.
Ja det stem hvertfall i denne situasjonen, for æ veit da om mye anna artig vi kunne brukt 1500 Euro på enn en ny propell, når vi allerede har en som funger fint;)
Denne nye leksaken e altså e treblada foldepropell, som ska øk farta vårres mellom 0,5 og 1 knop, og har rett og slett meir kraft. Og joda, alle vi prata med e jo enig i at det e ei super investering, og de som har foldepropell sir de aldri kommer til å ha nå anna, men så e jo alle vi prata med menn;)

Vel, idag va de her med en froskemann som sku installer propellen. Vestnok litt vaskelig å gjør under vann, for man e jo i flytende bevegelse, og kan ikke mest nån ting for det e så og si umulig å finn igjen på havbunnen. Men det va overstått på en halvtime. Supert! Men fikk oss en liten overraskelse når han kom opp med den gamle propellen. Det tauet som vi fikk i propellen utfor kysten av Malta når vi kom hit i desember, og som vi trudd vi hadde klart å få ut. Det satt godt fast inni der. Men det hadd heldigvis ikke gjort nå skade, og vi har lært at vi alltid må sjekk, selv om vi trur det e borte.
Vi fikk også samme froskemann til å skrubb magen t Kaspara. Vi hadde egentlig tenkt å ta den opp og få skrubba og bunnsmørt den på nytt, men det va veldig dyrt.

Vel nok om det. For tida har æ en liten gjestematros ombord som heite Arja, og en av typen soft coated weaton terrier. Det e hund til Erik og Eva på den andre norske båten, som e hjemme i Norge en tur og æ fikk æren av å vær hundevakt.
Og en anna nyhet på planleggingsfronten e at vi ikke kommer heim iår! Hvertfall ikke med båten;) Det frista rett og slett for mye å nyt sommern her nede blandt sandstrender og blått, varmt hav:) Vi kommer som planlagt heim i høst, og legg båten igjen en plass. Foreløpig uklart kor det bi. Så nu legg vi ruta mot Sicilia som planlagt, og ser oss litt rundt der før vi vend retninga mot Hellas. Og vi gleda oss som små unga!
Det e vel kanskje det deiligste med denne turen. Muligheten til å endre planan underveis;).

2 kommentarer:

  1. Anbefaler dere å fortsette så langt inn i Middelhavet som dere bare kan! Det er utrolig mange fine øyer i Hellas, samt fin kyst i Tyrkia!

    SvarSlett
  2. Takk for råd :) Vi har ikke tenkt så nøye gjennom dette enda, så er ikke sikker på ruta vi tar. Men som det ser ut nå blir det helt til Tyrkia. Det frister! :)

    SvarSlett