onsdag 5. oktober 2011

Gin and tonic

Så..da va vi kommet frem til det salte vannet. Kor har vi ikke drømt om dette øyeblikket. Båten bada i salta lykke, og vi fantaser om vind i seilan vårres. Men så kommer vi på det....seilan vårres ligg innrulla i plast på Navy Service ilag med mast og bom.
Men æ e ikke redd for å utnytt mæ av saltvannet mens æ venta. Æ pakka bikinien og en håndduk, solkrem og solbrilla og sykla ivrig mot Napoleon strand. Her e det ingenting som minna om historiske slag og kriga. Stranda e middelmådig, men i mine øya heilt fantastisk! Dette e jo den første stranda æ møt i Middelhavet...I mine øya e den en milepæl, en eventyrlig plass æ vil fortell barnebarn om, ei sandkasse kaptein ikke vil få tid til å se, starten på vårres Middelhav-eventyr. Æ bruna mæ her, les bøker, tenk over reiseruta videre, savna kapteinen, tenk over gjøremål før han ankommer, hør på radioen og ser frem til neste seilas.

Æ fikk nån naboan her om dagen. Fra store Storbritania, lettere sagt England. Vel, matrosen e fra eventyrlige Wales. Endelig nån å prat litt engelske glosa med! Munndiareen tok overhånd, etter ei uke med berre fransktalanes naboa. De invitert mæ på drink og middag, og æ sa lykkelig JA! Æ møtt dem i båten idag, deres Cornelian, og fikk ett par herlige Gin&tonic med sitron, før de tok mæ med på middag:) Og akkurat nu skriv æ te dokker, litt på en snurr etter nån GT og my rødvin;) Men franskmenn kan deres rødvin, og æ e en fornøyd matros ikveld;)

Dagan går hovedsakelig til videreutdanning og soling på stranda. De to kniva om hovedoppmerksomheta. Stranda vinn som oftest. Æ drikk my hjemmelaga iskaffe, og e en ivrig kunde på bakeriet om mårran, der æ får tak i fantastisk, grovt brød! Æ lar mæ fasiner av fisken i havna, som vestnok har like my bein som silda heime, og derfor best dug som pålegg. Vannet her e jo like klar som i badekarret, og det e derfor lett å skjønn at fiskeran faktisk hiv ut fiskesnøret sitt.

Æ har det altså ganske greit her i Port Saint Louis du Rhône, men det kommer nok aldri til å bi partysenteret i Europa. Æ ser frem til fjelltura på Korsika, historie på Sardinia, mafiaen på Sicila og eventyret på Malta. Kem sku tru at æ savna dønningen av storhavet, saltsprøyten i ansiktet, det uutgrunnelige dypet av havet, skapninga i det mørke-blå og dragninga inn mot land etter timesvis på det magiske teppet av vann.

Æ ser med glede og spenning mot det siste året vårres!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar