lørdag 15. oktober 2011

På'an igjen :)




Etter litt venting kom endelig kaptein tilbake igjen, møtt med ett lite kaos i båten. Han kom nemlig 1,5 tima før annonsert tidspunkt og æ satt i nabobåten å slo ihjel tida med britisk humor og GT :) Blei likevel ei koselig gjenforening med utdeling av pakka fra nord. En ny brunost med kardemomme, kaviar, leverpostei, fiskebolla og mange bøker! Herlig :)

Vi for avgårde i 10.30-tia igår, etter en herlig fransk-norsk frokost, for å få på masta vårres på navy service. Den har logge å venta der ett par uke, siden Graf fra masttransport.de levert den der. Vi hadd ett par tima på å klargjør den før arbeideran kom med krana si. Vi hadd jo surra den godt inn i plast, og æ tok forsiktig kniven langs heile masta for å få det av. Viktig å pass på at seilan og tauan kom uskada fra operasjonen. Dan Håkon kobla på ny Windex ( den gamle va blitt hakka i bita av diverse fugla) og han kobla ny vindmåler til oss. Sailinghornan blei festa og vi va klar til å sett igang. Tre menn kom i møte med oss, han eine hoppa inn i krana mens de andre to hadd kontroll på masta ute. Æ sto på båten og va til ingen nytte, Dan Håkon sto å følgt med at alt gikk som det sku, og tok tak i masta når den kom ombord. Han og en av arbeideran fikk masta i hakk og forseilet på plass, så bynt de å fest den med vaiera. Æ gikk rundt å levert ut sjakla og splinta;) Vi festa akterstaget, og arbeideran tok av krana og forlot oss til oss sjøl. Vi stramma alle vaieran og festa bommen. Da va vi fornøyd med innsatsen på navy service og sku kjør tilbake til havna for å bynj med tauverket. Så ser æ Dan Håkon står på land å stussa litt. Han syns masta bekka så my tilbake. Æ svara at det sekkert berre va nå han innbildt sæ, men det slo han sæ heldigvis ikke te ro med. Han gikk ombord og gikk over alt vi hadd gjort. Så hør æ han sir, litt oppgitt og litt fortvilt: Masta står å kvila på kablan! For de som ikke veit det, så e det ikke særlig bra. Selv om kablan e solid bygd, og det ska litt til for å ødelegg dem, så snakka vi om over 100 kg mast med seil og bom OG stramminga av vaiera. Heldigvis va ikke arbeideran langt unna, så vi fikk tak i han som snakka engelsk, og forklart situasjon. Han kom å så. Så ropt han på en til, som heiv sæ inn i krana med engang. Arbeidern og Dan Håkon løsna vantan og æ tok av akterstaget, bommen fikk stå på. Masta blei heist nån cm og Dan Håkon fikk lirka ut kablan, og lagt de der de sku vær. Begge to dobbeltsjekka at alt så bra ut før masta blei satt i hakk igjen, og vantan stramma på nytt. Æ festa akterstaget igjen, og da va vi omsider klar til å returner til havna.

Det va allerede blitt langt på ettermiddagen når vi va tilbake, så vi fikk ikke gjort så mye meir før det blei mørkt. Vi handla inn litt vin og snacks og invitert mine nye venna, britan, på besøk. En koselig, men kort kveld før alle kapitulert.

Idag sto vi opp og heiv oss rundt med forskjellige oppgava. Vi hadd håpa å kom oss avgårde idag, men innså at vi hadd litt for mye å gjør. Vi tredde tau, vaska klær, kobla kabla, prøvekjørt den nye motoren til gummibåten, som æ kjøpt for ei uke sia. Masse andre småjobba blei utført, og nu har vi nydt en bedre laksemiddag, øl og vin, og planlegg avreise til Cassis imårratidlig.

På tirsdag ska vi plukk opp Hanne Grethe, lillesøstra til Dan Håkon, i St. Raphael. Ho ska værme oss over til Korsika. Vi gleda oss til å få besøk:D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar