fredag 1. juli 2011

Dejlige Danmark

Velkommen ombord på SY/Kaspara:)
Vennligst fest sikkerhetslinen!

Skagen bydd på så utrulig herlig vær og fantastisk folkeliv at vi blei en dag til der. Vi fikk besøk ombord av søstra til kaptein, og familien hennes. Det bei servert vaniljeis og jordbær, med kaffe og diverse til 8 persona. Trudd ikke vi hadde sånn kapasitet, men med hjelp av lite kravstore gjesta gikk det utrulig fint! Etterpå for vi inn i byen for å se kordan de laga drops. Fasineranes! Når besøket hadd dratt videre, gikk vi på stranda med håndduka, badetøy og øl i sekken. Og i Danmark har de bølga. Store bølga! Æ mått overtal Dan Håkon ei stund, sia han e så pysat på badetemperaturen, men fikk lokka han ut i havet. Det angra han ikke på! Vi ropa og flira som små unga når bølgan slo over oss! Så bei det avslapping med pils før vi tusla tilbake. Dan Håkon fikk kjøpt sæ en sammenleggbar sykkel, og æ har min fra Kr. sund, så nu ska vi oppdag Danmark på hjul:)

Videre for vi til Sæby, og for ett seilvær! Fantastisk vind, og sol sol sol! Vi fikk endelig kjenn kordan det e å seil i t-skjorta! Og det har absolutt blitt favoritt-reiseplagget;)
I Sæby hørt vi en mann ropa fra en norsk båt: "Jeg leser bloggen deres!"
Det va litt artig, for det har faktisk ikke falt oss inn at andre enn venna og bekjenta følgt med oss. Hmm..må kanskje bynj å pass på æ skriv ;)
Så til alle dokker som vi ikke kjenn: Æ håpa dokker får nå fornuftig ut av denne bloggen, evt en god latter i ny og ned :) Og ta gjerne kontakt om dokker ser oss glir forbi:)

Turen videre gikk til Grenå. Ca 65 mils tur. Da vi starta tenkt vi at dette kom til å bi en lang dag med motorkjøring! Havet va speilblankt. Æ henta mæ ei bok og slappa av, mens Dan Håkon slo på han Anton, og fløtta VHF-antenna til AIS'en opp i radarmasta. Det e ganske høgt, så æ passa på i øyekroken at han ikke datt over bord.
Det bynt etterkvært å blås opp og vi fikk opp seilan. Så blir vinden sterkere og sterkere. Og da sir kaptein litt spørranes til mæ: "Æ trur æ glemt å sjekk værmeldinga..." Da bei vi litt småstressa, sia vi ikke vest om det kom til å bi bedre eller værre. Vinden tok godt tak i oss, og æ jobba hardt for å rev seilan vårres. Det e ikke så enkelt å få inn rulleseil når vinden har så godt tak! Men har klart å få min egen teknikk nu, så det går litt bedre:)
Plutselig va vi inne i liten kuling med ca 4 meter høge bølga, og det va streng beskjed fra kaptein: " Fest sikkerhetslina di!" Æ gjor som æ fikk beskjed om...Like etter fikk vi vårres første bølge ombord i båten.
Men når vi hadd kommet over overraskelsen været ga oss, bei vi enig om at vi har fått ett mye meir avslappa forhold til både sterk vind, bølga og skrap krenging av båten. Vi slappa rett og slett av, selv om vi jobba. Det va en deilig følelse. Vi har bidd venn med havet:)
Og vi kom oss trygt i havn i Grenå.

Idag tok vi en 44 mils tur til Samsøe, og har lagt t på Ballen. Turen hit va flott! Vi hadd vind fra nordvest heile dagen, og holdt ei gjennomsnittsfart på 6,5 knop berre i seil. Kjempeartig! Likevel e det litt hardt å vær matros for en kaptein som e så kravstor. Mens båten krenga med 35 grader bestilte han 5 halve rundtstykka med 5 forskjellige pålegg på, blandt anna eggesalat! Æ satt sjøbein så godt æ kun, og prøvd fortvilt å få pålegg på rundstykkan før de føyk tvert over på andre sia av båten i kraftige bølga. Med ei hand på håndtaket i kjøkkenet (heldigvis har vi håndtak der) og ei hand på smørrkniven, bei det ett komlisert regnestøkke å få til den her lunsjen. Og mens æ står nede i byssa og konsentrer mæ om å ikke slå panna i kjøkkenskapet, hør æ kaptein rop ekstatisk fra cockpiten: " Tjohoooo, vi seila for fullt, livet e herlig!!!"
Normalt sett villa æ jubla ilag med han, men æ va for opptatt med å tørk vekk eggesalat fra veggan...

Nu sett vi på Samsøe og drikk vin og planlegg en liten sykkeltur på øya imårra:)
Og ja, æ har bidd enig med kaptein igjen.
Livet e herlig! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar