fredag 15. juli 2011

Kiel

Ja, da va det kanskje på tide med en litn oppdatering om ka æ hold på mæ aleina i Tyskland:)

Kiel e absolutt å foretrekk fremfor Kristiansund, vest man ska vær aleina i over 2 uke...Båten ligg i ei havn ca 2,5 km fra Kiel sentrum. Det e en veldig hyggelig hafenmeister (havnevakt) som jobba der fra tidlig om mårran til langt på ettermiddagen. Han har vært behjelpelig med å finn papirkart, ordna mæ internett og passa på at æ har det bra :) Det lika æ:)

Det e ikke så mange utlandske turista som seila til Kiel, kan det se ut som. Min teori e hvertfall at de fleste som ska gjennom Kiel-kanalen legg sæ der, og ikke i selve byen. Har sett ett minimalt antall utenlandske båta. En norsk båt hva her, med navn Pingvin. Æ hadde håpa på ei sosial øl med dem, men de va aldri i båten når æ så etter dem. Videre har æ mått ett par danska, og nu ser æ at fleire nederlendera har tatt veien hit. Kanskje de vil ta ei pils m mæ? :)

Det e en fantastisk promenade langs alle havnen her, ca 4 km lang. Perfekt for en joggetur og mange sykkeltura. Åh, så fantastisk gla æ e for at æ har sykkel!:D Den har kommet godt med:) Æ sykla en dag til Schilksee, som e ca 3 mil tur retur. Motivasjon va strand og bading :) Deilig!
Æ har gått Kiel opp og ned, kosa mæ i matbutikkan demmers, og i isbaren. Og må innrøm at det har bidd en stor mengde kaffe på de ulike kaffebaran her:) Åsså e æ så heldig å ha ei venninne som jobba på Kiel-båten. På jobb underhold ho ferierende med sang og dans, og på fritia underhold ho mæ med en kopp kaffe og hør på munndiareen min. Ja, når man ikke prata med folk på ei uke kan man risiker å få munndiare...hmm..kordan får æ sånn tøddel over e'en i diare på denne PC'en...

Åsså har æ fått mæ en slags venn her da..En hyggelig tannlege med navn Petros. Har besøkt han tre ganga, ikke alltid like hyggelig. Det starta med at æ knakk en bit av tann nr 6, nede på venstre sie. Det bei ett krater der, men gjor ikke videre ondt. Dette skjedd før vi sku forlat Skagen, og fikk en tannlege der til å se på det. Men de hadd ikke tid til å hjelp mæ og sendt mæ ut døra med ei midlertidig løsning. En slags sement som kun vær der i 2 uke. Etter 1 time va sementen løsna og krateret like stort..jaja, ikke så mye å gjør med det når man e på havet.

I Kiel fant æ heldigvis ett tannlegekontor...Petros bei min reddende engel:) Han konkludert med at det va ei rotfylling som mått til. Skummelt, tenkt æ...Har aldri gjort nå store greier hos tannlegen før. Men æ fikk både bedøvelse og trøst hos Petros, og fikk beskjed om å kom tilbake hvis det fremdeles gjor ondet etter nån daga. Det gjor det, og æ besøkt Petros igjen. Det va ikke like hyggelig. Smertefullt, rett og slett!! Men han vaska og desinfisert røttern mine og gav beskjed om å kom tilbake neste dag igjen. Det va igår. Det gjor ikke ondt i det heile tatt, og stemninga va flott på behandlingsrommet. Da gjor han "ferdig" tanna, og nu har æ ei midlertidig plast-tann, og det gjør ikke ondt i det heile tatt:) Men må få ordna tanna heilt i Norge i jula...

Fikk ei lita utfordring med havet her om dagen. Det e jo ikke nå særlig til høy -eller lavvann her. Så båten e ikke fortøyd i flytebrygge. Men så va det kraftig uvær, og det blåst nå heilt sinnsykt. Æ va i sentrum når uværet bynt, å la på hjul mot båten for å sjekk at fortøyningen va som de sku. I havna møtt æ en stressa hafenmeister, som sa : "the see has risen, please tell me if something bad happend." Æ skjønt ikke heilt ka han meint først. Men så kom æ jo til Kaspara da. Å der va ho trygg og fin, og veldig høgt oppe. Først bei æ litt forvirra, men så så æ jo ka han meint. Havnivået i havna hadd stege med nesten en meter, og vannlinja på båten lå nesten kant i kant med brygga. Det va faktisk berre så vidt æ kom mæ ombord, for æ nådd jo rett og slett ikke opp t baugen..Men det gikk fint, og havet sank sakte med sikkert i takt med vinden:)

Bare ei uke igjen til kaptein mønstra på, og vi har store planer for neste friperiode:) Håpa berre vi rekk det, slettes ikke sikkert..men man må jo bare prøv:P
Vi skal altså gjennom Kiel-kanalen, inn gjennom Nederland, og ut igjen... Så står engelske kanal for tur. Har kjøpt inn Reeds almanakken nu...Etter sterke anbefalinge fra andre seilera:) E veldig spent på kordan det kommer til å gå, men æ har nu brukt ett par tima på å sett mæ inn i kordan den funger og trur æ har skjønt det;) Men d bi rett og slett litt matematikk fremover. Så e jo det endelige målet å kom oss til Spania, før kaptein må til Norge igjen.

Vi har ei veldig utfordranes tid fremfor oss, og vi lika det! Håpa dokker følg oss videre på ferden:)
Ship o'hoi og ei flaske med rom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar