mandag 20. juni 2011

Sør(rrr)landet :)

Vi starta med en god nyhet: Motoren e så og si god som ny!:)
Det blei en ekstra uplanlagt dag i Stavanger. Vi fortøyd jo i havna te verkstedet som sku hjelp oss, Unik Maritim. De skifta da sentralen til motoren, EVC-boksen. Men det vist sæ at det ikke va riktig boks, og vi blei nødt å vent til dagen etter da de fikk inn riktig. Dagen, for min del, blei brukt med Jeanette (forloveren min med samme navn ja.) Vi kosa oss med litt shopping, brudekjoleprøving og "romantisk middag." Dan Håkon va for det meste effektiv, og fikk montert nytt stereo i båten. Vi har også fått LED-lys i lanternen og de fleste spottan inne.
Dagen etter fikk vi ny og riktig EVC-boks, og motoren klaga ikke lengre så mye som før. MEN, vi har fremdeles en alarm. Alarmen for temperatur slutta ikke, og vi fikk bytta temperatursensor, og la i vei fra Unik Maritim. Litt utenfor brygga begynt alarmen igjen når turtallet økt, så vi ringt verkstedmannen og han sa han skjønte nu ka som va problemet. Han møtte oss i ei havn lengre utenfor Stavanger sentrum, og satt inn ei skive for å korriger målingen for temperaturen. Vi fikk også med oss nån ekstra skive ifall det ikke va nok, og han vist Dan Håkon kordan han sku gjør det. Utrulig bra service, så vi ga han ei flaske vin som takk for at han kom i møte med oss:)

Kristian og Christian mønstra på i Stavanger og sku værme ett par daga. De hadde medbrakt drikke og mat og va faktisk til litt hjelp;) Over Jærhavet va det veldig mye dønninge. Vi hadde kjøpt inn til lapskaus, og æ starta med å tilbered maten. Etter 20 min nede i båten over gryten blei æ nødt å kapituler å gå ut og trekk litt luft. Dan Håkon tok over matlaginga. Nån minutt seinere mått Christian ta over. Ikke lenge etter blei Kristian satt som bysseansvarlig. På dette tidspunket va lapskausen ferdig kokt og heile mannskapet va grønn i ansiktet. Men det minka sakte men sikkert i lapskauskasserollen.

Vi la til i Sirevåg utpå natta. Ei enkel brygge uten nå fasiliteta. Guttan slappa av med ei pils mens jenta om bord mått ta oppvasken. Likestillinga har ikke nådd havet! Det blei sein mårran og vi la på vei mot Mandal. Det va en herlig dag med masse sol og berre kos! De nye matrosan underholdt kaptein så æ kun ligg langflat på dekk å sol mæ:) Deilig! Vi stoppa innom Egersund og strakk på beinan, kjøpte lunsj og ingrediensa t middag. Det blei litt langt til Mandal så vi overnatta i Korshavn. Også her va det enkelt, men gratis;) Da åpna vi ei flaske vin og æ hadde gjort alt "husarbeidet" før vi la til kai, sånn at æ og kun kos mæ litt;)

Påfølgende dag for vi til Mandal. En kort og koselig avslutningstur for matrosan. Dessverre va det ikke mye vind på turen og guttan fikk vel seilt i 10 min. Likevel va det veldig koselig å ha dem med oss, og vi har konkludert med at det fint går ann å vær 4 ombord. Men smart å ikke stå opp samtidig, da det kan bi litt vanskelig å synkroniser påkledninga;)

Roger, fettern min, henta mæ og Dan Håkon, og kjørt oss til Dyreparken. Der hadd vi nån superkoselige tima med rare dyr, og fant favoritten vårres. Ei lita ape-trønder, også kjent som keiserape;) Vi blei også henta og kjørt tilbake til havna. Service!

Idag sto vi opp og tusla litt i Mandal. Vi fikk handla inn litt til båtvask, og fikk shaina litt ombord i strålanes sol. Vi har også kjøpt epoxy, da vi mistenk en liten lekkasje i ankerkassa etter vi våkna med våte føtter. Kapteinen ska se på det snart:)
Vi tok båten videre til Søgne, og har tilbringt kvalitetstid med familien min her:) Kvelden bei tilbragt over kaffe hos en arbeidskollega te Dan Håkon. En kjempeherlig dag!

Planen videre e å seil blindeleia og legg over mot Skagen på onsdag eller torsdag.
Foreløpig har vi seilt ca 1030 nm :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar