onsdag 1. juni 2011

Kristiansund i 19 døgn

Da har æ vært godt over ei uke i Kristiansund og har ei uke igjen. Dan Håkon for på jobb forrrige onsdag, og æ har vært turist i denne idylliske byen. Det e riktig nok ikke så mye å gjør her, ei uke hadde nok vært tilstrekkelig, men æ kosa mæ i eget selskap og har møtt koselige, gærne folk i havna som det fint går ann å slå ihjel tia med i helgen:)
En av dagan skal æ ut til Grip. Tidligere Norges minste kommune. Det ligg midt ute i havgapet og skal vær ganske fasineranes. Gripekspressen går kvær dag heile sommern:) Sjekk linken for meir info om denne lille øya: http://no.wikipedia.org/wiki/Grip

Har kjøpt inn sjøkart over resten av Norge, og det e bare en ting å si. DYRT! Men absolutt verd invisteringa. Vi mangla kart fra Kristiansund til Kristiansand og det bei litt over 4000 kr.

Æ prøva å få organisert kor vi ska pakk alle tingan vårres. Vi har prøvd med å legg klærn under senga der vi ligg, men det samla sæ for mye kondens der til at det e ett bra alternativ. Så nu bi det litt ommøbelering for å finn på bedre lagringsplass. Men når man endevend heile båten har vi ganske god plass, så det e bare å finn ut kor de forskjellige tingan trives best;)

Verktøy som ikke brukes aktivt har vi lagra under den eine sofaen, og det vi bruka ofte har vi ute i cockpiten. Førstehjelpskofferten e rikt utstyrt, og lett tilgjengelig bak ryggen på den eine sofaen. Vi har en egen "underholdningsseksjon" under sofaen der bøker, spill og DVD'er blir lagra.

Videre e vi igang med å fix motoren. Dan Håkon har kontakt med ett verksted i Bergen som ska hjelp oss med ny sentral til motoren, som va feilen. Det vist sæ at dette va en kjent feil for Volvo Penta, og at alle båta innafor nån år tilbake fikk ny sentral. Men tidligere eier av vårres båt har nok ikke hatt tid til å prioriter dette.
Vi har også bestilt nytt forbruksbatteri. Idag har vi ett blybatteri med 140 amper, men har nu bestilt ett gelbatteri med 210 amper. Gelbatteriet har bedre kapasitet enn blybatteriet, så med det nye vil vi få ca 2,5 ganga meir batterikapasitet:) Og vi slepp avgassan som blybatteriet gir!

Planen videre e en dag til Ålesund, 3 daga til Bergen, 2 daga til Stavanger der vi stoppa for å hils på venna:) Så videre til Kristiansand for Dyreparken! Vi legg ruta over Skagerak, vurder å seil innom København, og håpa å kom oss til Tyskland før Dan Håkon må på jobb igjen:) Alt dette med værforbehold;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar