lørdag 11. juni 2011

Kapteinen mønstra på igjen!

Endelig va det klart for å sett sjøbein å kom sæ ut på bølgane blå igjen!:)

Kaptein blei litt forsinka fra jobb på grunn av tåke, og ankom Kristiansund torsdag kl 09.30. Vi la litt nye planer, men satsa på å nå Ålesund på kvelden. Været gjor at vi ga den ideen opp...det ramla vann fra himmeln heile dagen, det va ca 10 grader og null vind! Ikke akkurat ideelt når man e på seiltur. Vi gikk inn til Bud, og overnatta ved demmers gjestehavn.

Varm og tørr våkna vi tidlig fredags morran, og la kurs mot Ålesund nok engang. Vi kom frem til Ålesund kl 15.00 og gikk en tur i byen, spist en god middag og tok oss ett uskyldig glass rødvin. Det hjalp på varmen. Det regna heile fredagen og, men vi mota oss opp og navigert oss frem 3 tima til, frem til Ulsteinvik. Det hør til historia at seilan faktisk ikke fikk luft sæ engang..laber vind!

Våkna opp idag med små regndråpa på ruta. Uff, førr en skuffelse! Vi hadd 80 nm fremfor oss, og ingen av oss va veldig motivert til det været over Statt. Men men...æ ordna matpakke til oss og vi hyra oss godt, og gikk ut. Etter ett par tima syns æ at æ kjent sola varm mæ i ryggen, og det va så overraskanes at æ nesten ikke tort å snu mæ for å sjekk. Men joda, SOLA kom! Vi kjent begge det va velfortjent, og temperaturen steig nok tel at vi kun kle av oss jakka:) Over Statt va det en del dønninge, men ikke meir enn en meter høg, sola va med oss heile dagen, og vi fikk virkelig nyt Sogn og Fjordanes vakre natur, sånn som den skal presenteres for nyankomne. Vi e begge rød og fin i kinnan, og e enig i at det kjennes bedre ut med solbrendt nese enn vått skjelett!
Seilan fikk lufta sæ litt, men nesten heile dagen gikk for motor. Det e sannelig bra vi har en liten motor, som vi kan kjør på i "evigheter."

Nu har vi da inntatt Florø. En herlig, liten by på ca 7000 innbyggera. Vi har tusla oss en tur i det koselige sentrumet demmers, og nytt ei kald pils i den kjølige kvelden:)
Vi planlegg 88 nm til Bergen imårra, og kryssa fingran for meire vind og meire sol!:D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar