onsdag 15. juni 2011

Bergen og Stavanger

Da bynj vi å føl at vi har kommet oss godt i gang med seilasen vårres!:)

I skrivende stund spis æ frokost i Stavanger i svak mårrasol, mens vi har to menn fra ett Volvo-verksted inne i båten for å sjekk om de kan orden motoren vårres:)

For 4 daga sia forlot vi Florø med baugen vendt mot Bergen. Vi regna med å ankom Bergen ca kl 00.30. Men vi hadde regna litt feil på avstanden, og brukte derfor 16 tima i båten før vi va fremme. Klokka vist 02.30, og det va stappfullt med båta i Vågen. Vi hadd jo aldri lagt til en anna båt før, og vist ikke norman for å gjennomfør det. Kan man bare fortøy i en anna sin båt uten å spørr først? E det greit å legg til midt på natta? Men vi hadd nu ikke så mye alternativ. Vi fant en stor seilbåt som lå fortøyd utfor en anna båt igjen, og prøvd å ikke vekk dem. Vi sneik oss inn mot båten og fortøyd. Æ lista mæ over på demmers båt og fortøyd i baguen, og lista mæ stille tilbake igjen. Vi la oss kl 03.30 og håpa de andre båtan ikke hadde tenkt sæ vekk kl 07 om mårran.

Klokka 09.30 våkna vi til vårres store glede med sol inn vinduan!:) Så utrulig deilig å kjenn de etterlengta varme strålan. Vi bynt å pussel med litt frokost, før vi hørt at det banka på døra vårres. Det va nabobåten som ville snakk. Og vi kun vel ikke vær meir heldig med første båtnabo! To kjempetrivelige australiera, som va råimponert over at vi hadde klart å lagt til uten å vekk dem. Så de va kjempefornøyd. Vi mått likevel fløtt oss, for den innerste båten sku ut.

Vi storkosa oss i Bergen den dagen, med is og kaffe på brygga. Vi va turista inne på fiskemarkedet, og ei dame med laks i handa ropa etter oss: do you wanna try our saaaalmooon? Hehe, vi har jo smakt det før og takka høflig nei:) Vi spiste middag ute og sola oss i solsteiken før det va på tide å vend skuta mot Stord.

Det va meldt sterk kuling og 4 meter høye bølga over Sletta, og derav bei Stord ett naturlig stoppested. Det ligg nån nm før Sletta starta, og vi regna med vi bei nødt å ligg værfast der en dag. Det va en skikkelig trasig tur. Først va det ingen vind, så kom vi inn i fjordan og da bynt det å blås kraftig opp men vind kom rett mot oss, og det va ikke nå poeng i å kryss gjennom fjorden. Regnet piska oss i ansiktet. Kulingvarseln gikk igjen og igjen på VHF'en. Vi ankom Stord ca 01.30 og fikk virkelig øvd oss på navigering i mørket med fyrlykte og det som e. Dan Håkon har bidd kjempeflink! De hadd ei flott gjestehavn som vi kan anbefal andre. Det kosta riktignok 200 kr pr døgn for båta under 35 fot, men va inkludert strøm, dusj, internett og all den klesvasken man bare vil:)

Etter en ventedag på Stord for vi videre mot Stavanger. Og vi veit ikke heilt ka slags dårlig karma vi har med været, men enten e det så dårlig vær at det e risikofylt å fer over de store havstrekken, eller så e det vindstille! Vi har hatt det heilt vindstille over alle de store, ryktefulle havstrekken: Folda, Hustadvika, Statt, Sletta og Boknafjorden! Jaja, det va værtfall ikke nå skummelt! Men litt adrenalin hadd vi da tålt;)

I Haugesund plukka vi opp 2 gutta som Dan Håkon jobba med. De ville gjerne lær å seil litt, og se kordan ting fungert. Det bei en stille affære. Vi lufta seilan litt, men tok de inn da vi seila i 0,5 knop:P Vi spiste heller kake og drakk kaffe og nøyt sola som va kommet tilbake.

Fremme i Stavanger fortøyd vi i Vågen. Vi møtt nån gode venna og spiste god mexikansk mat og nøyt ett par kalde øl. Så avventa vi litt før vi fløtta båten til verkstedkaia. Håpa bare vi kan få hjelp med den her motoren vårres nu da...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar