onsdag 25. juli 2012

Ogliastra på scooter

På toppen av Monte Idolo
Kaptein si venninne, Kari, mønstra på skuta på torsdagen. Det lå an til å bi ei herlig uke med masse sol, bading og utforsking :) Som sagt kjent vi ikke hverandre nå særlig fra før, så første kvelden bei brukt til mat og vin i båten og bli-kjent-prating. Æ bei fort lei av munndiareen hennes så æ unnskyldt mæ med at æ va trøtt å la mæ tidlig...NEIDA! :P Vi storkosa oss i kværandres selskap:)

Først må det sies at Tortoli har det beste turistkontoret æ nån gang har vært på! Æ gikk innom der for å få nån tips om ka æ kun ta Kari med på når ho va her, og kordan strender som va verd ett besøk. For det første va de utrulig koselig, og for det andre hadde de svar på alle mine spørsmål. Og siden de syntes æ hadde ett ærlig ansikt, ga de mæ kameraet demmers så æ kun ta nån fine bilda av stranda æ va på vei til. Og trur de va fornøyd med bildan for de har havna på nettsia demmers :) Når æ leverte kameraet fikk æ ett lite syltetøyglass med rødvin, gratis, for å smak om æ likte den og evt ville kjøp meir. Familien til ho eine som dreiv turistkontoret har nemlig egen vingård og produser også olivenolje.

Ikke nok med det, men turistkontoret sa sæ også villig til å hent Kari på busstasjonen og kjør ho i havna. Æ fortalte Kari dette, og ho bei kjempeglad! Vel fremme i Tortoli va det nån hyggelige folk som tilbydde ho skyss til Arbatax, og ho gikk utfra at dette va de fra turistkontoret, og hoppa i bilen. Problemet va at det va det ikke. Turistmannen satt i skyggen under ett tre å venta på ho i 30 min, og bei tilslutt så bekymra for ho at han spora opp båten vårres for å prat med mæ. Og kem finn han der? Jo, to fnisende jente som smaka på vinen æ hadde fått hos han tidligere. Det vist sæ at det tilfeldigvis va en koselig familie som hadde tilbydd Kari skyss så kjapt at han ikke hadde sett ho. Vi betalte han litt ekstra for ventetida og bekymringsrynken hannes.

Ett par daga bei brukt på ulike strender der vi bare bada og sola oss. Vi spiste frukt og drakk vann som hesta! Så bar turen tilbake til turistkontoret for å få leid oss scootera. De hjalp oss med det, og henviste oss til en koselig italiener uten noen form for engelskkunnskapa. Men matrosens italiensk-kunnskapa og ett forrykende vokabular i kroppsspråk fra oss begge gjor at vi fikk oss scootera.

Morgenen etter scooterleie gjor vi oss klar for innlandstur. Men så fikk ikke æ start på min. Vi prøvde alt. Ja gutta, vi prøvde alt! Og til slutt fant vi en scootermann i havna og spurte han om hjelp. Etter 10 minutt fastslo han at det va "problema electrico." Så vi fikk tak i scooterutleiern som kom i havna og så på den. Og da starta den med en gang. Han flira til oss og sa på fin italiensk "Damer og scootera funka ikke." Vel vel...vi kom oss hvertfall på tur:)

Vi kjørte på fine landeveia, kyr og store oksa lå i veien, geiter hoppa rundt omkring og villhesta beita i grøftekanten. Vi kjørte opp på en fjelltopp " Monte Idolo," og det va reine rallyturen. Veldig bratt og mye grus gjor at vi va utslitt når vi nådde toppen på 1241 meter med tidenes beste utsikt som gevinst:) Vi spiste en liten medbrakt lunsj der før vi kjørte videre. Og ingen andre steda enn i Italia blir man vel invitert på ett glass vin på en rasteplass. Vi kom kjøranes sakte forbi en rasteplass fordi det va nån villsvin vi ville se nærmere på. Da ropte en familie på oss at vi måtte kom å del ei flaske vin med dem. Vi flira og ropte nei takk. Æ mein, vi va jo kjøranes!Vi kom oss akkurat tilbake til Tortoli før Kari bei fri for bensin og det bynt å regn.

Så kom stormen som vara i 2 daga. Den siste dagen av Karis besøk bei tilbragt inne i båten mens det blåste 45 knop ute og regne fossa ned fra himmelen. Så den snorklinga som vi hadde planlagt bei det ingenting av...Men det va uansett fantastisk artig å ha dæ på besøk! Tusen takk for at du spurte om å få kom. Æ kan vel drist mæ til å si æ har fått ei ny venninne ;)

Om en halvtimes tid kommer neste besøk. En kompis fra Tromsø mønstra på for ei ukes tid. Det ser ut til at stormen har forsvunne, men også han kan regn med en dag med litt ruskevær. For min del syns æ det berre e herlig at gradestokken kryp ned på 24 grader nån tima :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar