mandag 2. juli 2012

De Lipariske øyer :)

Nord for Sicilia ligg det 7 flotte øye som på norsk kalles de Lipariske øyer. På engelsk aeolian islands om du vil:) Disse har oppstått av vulkanutbrudd fra fortida, og har nån skikkelig fine badeplassa og snorklingmuligheta! Og på ett par av de øyen har vi nu vært på besøk :)
Den mest kjente steinklossen i øykjeda e nok Stromboli, som fremdeles e aktiv og spruta ut lava kontinuerlig...Den ligg langt nord og derfor valgt vi å ikke besøk den denne gangen. Men vi tok turen til Lipari og Vulcano. Vulcano har den andre aktive vulkanen i denne kjeden, og vi har vært oppe og sett ned i den!

Vi kom til Lipari på fredagen etter vi hadde plukka opp Hanne Grethe i Messina. Hanne Grethe e søstra til kaptein og har vært med oss en gang før. Det tok oss ca 6 tima å motorseil til livlige Lipari. Øya har ett heilt greit koselig sentrum, og mange italienera ferier her. Men øya har ett fantastisk område for bading, og vi seilte dit og slapp ankeret. Og med engang vi va sikker på at ankeret holdt hoppa vi uti det "forfriskende" vannet! Det va nemlig nesten like varmt som kroppen, og vi kjent knapt at vi va i havet bortsett fra oppdrifta og den våte følelsen. Vi plaska rundt i ett par tima, kosa oss med lunsj og seilt videre til Vulcano. Der slapp vi ankeret i ei nydelig lita bukt, og skyndta oss ut i havet igjen, denne gangen med snorkelutstyr. Det va fisk over alt! Og nån utrulige klippeformasjona under vann som vulkanen en gang har skapt. Vi svømt rundt i timesvis, og tok kun pausa for å drikk vann og spis frukt.

Seinere ankra vi opp i ei anna bukt ved Vulcano, og overnatta der etter en tur på den svarte lavastranda! Vi spiste gelato, drakk vin og øl og sov godt vel tilbake i båten. På mårran va vi svett og klam etter ei varm natt, og ka e vel bedre da enn å berre kryp ut av vinduet i lugaren, tussel frem på baugen og hopp i havet? Vi har svaret...Ingenting e bedre! ;) Etter ei våt oppvåkning va det frokost i sola før vi tok opp ankeret og for til ei bukt og bada og snorkla enda meir! På ettermiddagen va det tilbake igjen til samme bukt for å anker på nytt til ei siste natt. Vi tok turen opp til krateret til vulkanoen. Det tok i underkant av 1 time opp, men va veldig tungt for sola steika og vi gikk på laus grus. Vel oppe på 385 m stinka det råtne egg av svovelgassan som siva ut av fjellformasjonen, vi kika ned i krateret, tok nån bilda og kom oss vekk derfra før vi bei dårlig av gassen. Men det mest utrulige med denne turen, va at litt oppe i stia i fjellet va det ett billettkontor! Vi mått betal 3 euro pr person for å gå opp fjellsia...Nei det e ikke mye penga..men se for dæ at vi bynt å ta betalt for å gå til Prekestolen i Norge?!?

Nede på havnivå, full av støv fra turen, hoppa vi i Arne (gummibåten) og kjørt ut til Kaspara. Vi hoppa uti havet og fikk kjøla oss litt ned, før vi tok en dusj på badeplattformen og kjørt Arne tilbake til stranda. Det bei vin og mat ute :)

Idag starta dagen med å kryp ut av luka i lugaren og hopp i havet, akkurat som igår. Så la vi turen mot Sicilia igjen, til byen Cefalo. Og på veien dit fikk vi oss fleire koselige overraskelsa! Delfinan kom på besøk! Denne gangen va de å svømt fremme i baguen ilag med oss, og det va så stas! :D De va fleire ganga å hilsa på før de forsvant i horisonten.

Fremme i Cefalu fant vi stranda der fleire seilbåta hadde ankra opp for natta så vi gjor det samme. Matrosen slapp ankeret ut, men kaptein bakka aldri...Æ snudd mæ og spurt ka som skjedde, og fikk te svar at han ikke fikk den i revers. Så prøvd han igjen, og heile båten rista. Vi hadd fått nå i propellen. Men ka gjør vel det, når vi e på ei strand med turkis, varmt hav. Det va jo berre å ta på sæ dykkermaske og ta med kniven. Og det vist sæ å vær en svært søppelpose som hadd sugd sæ inn i propellen vårres. Vi fikk den lett laus, og fikk ankeret fast.

Her bi vi en dag eller to, så seila vi videre til Palermo. Så bi det mot Sardinia etterkvært :) Vi storkosa oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar