onsdag 18. juli 2012

Krystallklare Sardinia

Isak på tur opp stigen mens matrosen plaska og kaptein tar bilde:)
Endelig kom besøket vårres! :) Pappan til matrosen og Isak (tanteungen til Jeanette) kom til Cagliari forrige onsdag. Og siden vi lå i ei heilt fantastisk havn der, fikk vi lov å lei en bil til 10 Euro for å hent dem :) Og berre for å ha det sagt med en gang...Vest dokk nån gang seila til Cagliari så e Marina del Sole absolutt å anbefal! Det e så vidt brygga heng sammen, men den e godt beskytta, har en falleferdig bar som alle benytta sæ av, en veldig avslappa arbeidsgjeng som hjelp dæ med det meste. Man kan lei en bil for å kjør på butikken for å gjør storhandel eller for å fer å hent familien på flyplassen, og alt ser ut til å vær tilrettelagt for overvintring. Men, vær tidlig ute isåfall, for vinteran har de fullt opp!

Vi og gjestematrosan kosa oss i Cagliari onsdagkveld og torsdags formiddag. Etter en treretters lunsj med vin til de voksne og uante mengda iste til Isak, la vi på vei med vårres første seilas. Turen gikk til Villisimius. På veien fant vi verdens fineste badevann og strand! Vi storkosa oss, og Isak turt til og med å hopp fra båten!. Vannet va klart som i ett nyskrubba badekar, og vi plaska rundt i timesvis før vi forsatte etappen vårres. Dagen etter bei det tur til Porto Corallo. Det va ikke så veldig mye som skjedde der, og mye ustabil vind gjor at vi ikke fikk ankra opp til nå strand, men vi fikk bada i ei lita bukt når vi kom fram. På lørdag la vi på vei mot Arbatax. Det bei en veldig fin seilas med god vind, men også litt bølga. Minstemann bei litt bleik, men sovna i cockpiten, og va i fin form til vi va fremme.

Etter vi ankom Arbatax har det gått mye tid til utforsking av ulike strender. Vi har bada MASSE! Vi leide også bil, og fikk lufta oss i Cala Gologne/ Golf di Orosei, nord for båten. Dessverre måtte kaptein på jobb igjen, og tirsdag kjørte alle sammen han til flyplassen og tok en avskjedskaffe der. Etterpå for matrosen med gjestematrosan til Smaragdkysten nord for Olbia. Vi lot oss fasiner av folk med ALTFOR mye penga! Båta med helikopterplattform og båta med mindre båta inni sæ, og svære mannskap osv osv osv. Etter at fasinasjon hadd lagt sæ litt fant vi oss ei ny strand og bada og leka oss, før vi kjørt tilbake til båten for en siste kosekveld i båten.

Imårrest kl 0615 va det ny tur til flyplassen. Gjestematrosan sku heim til Norge igjen. Litt solbrendt og sliten, men forhåtentligvis med masse gode minna, forlot æ dem i sikkerhetskontrollen på Olbia flyplass. Tusen hjertelig takk for besøket! Vi har storkosa oss, og håpa dokker har gjort det samme :)

Imårra kommer Kari på besøk. Ho e ei venninne av kaptein, men kaptein e ikke her, så ho besøk mæ istede ;) Så vest alt går bra har æ vel ei ny venninne snart :P Men besøkan slutta ikke der. Vi har 3-4 besøk til før vi legg i fra oss båten. En dato som nærma sæ faretruende raskt.....

En siste kommentar: Reis til Sardinia vest du e badenymfe, for bedre bi det ikke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar