mandag 14. mai 2012

Vi feira 1-årsdag!


Endelig va kaptein på plass!

Han kom torsdags ettermiddag i selskap med Ole. Det va rundt 25 grader ute så æ va snar å fisk opp øl fra kjøla til alle sammen. Vi kosa oss i solsteiken før vi tusla inn til byen for mat og meir kald drikke. Turistan har ikke slått heilt rot i Hellas enda, så det tar ikke av på uteplassa foreløpig, men vi kosa oss!

På fredag feira vi ett heilt år på havet. Dette året har vært fylt med så mange opplevelsa! For å nevn nån: uendelige utfordringe, mange hyggelige menneska, pissregn, kuling, liten storm, solsteik, hopping fra båten, rundt 200 sluse, tordenstorma, godt øl, god vin, GRUNNSTØT, motorproblema, overraskelsa, venna, studia, jobb, jul hjemme, arkitektur, kultur, kultursjokk, optimisme, realisme, litt pessimisme, vannlekkasje, solkrem, aloe vera på brendte skuldra, solbrilla, regntøy, tre lag ullundertøy, irritasjon, GLEDE, delfina, skilpadde, historie, kunnskap, haggel, romantikk, gelato, skitne klær, svette, latter, båtutstyrsbutikka, skrubbing og gnikking, høyt pengeforbruk, familie, flytura, overnatting på flyplassa, roadtrip, hotellovernatting, drømma, fasinasjon, høy læringskurve, hval i solnedgang, gråt, LYKKE, utallige tannlegebesøk, festing, bøker, tauverk og knuta, ubeskrivelige soloppganga, eventyrlige solnedganga, bilda, god kaffe, skikkelig dårlig kaffe, øyhopping, bikini, badeshorts, musikk, religion, savn, kjedsomhet, quiz, komikk, BLOD, myggstikk, hjelpsomme menneska, mestring, havkryssing, tåke, nesten kollisjon, grytidlige morgena, seine kvelda, tett do, fjelluft, sjøluft, skogsluft, språkproblema, venstrekjøring, blogging, klemma, redsel, trygghet, tillit og så masse masse meir!

Med andre ord: Dette har vært ett år vi aldri ville vært foruten!

Og alt dette bei feira med brask og bram i Lefkas. På lørdagen la vi kursen mot Nidri, lengre sør på Lefkada øy, og ankra opp i ei bukt på motsatt side av byen. Og der lå en anna norsk båt på svai, som vi møtte for nån uke sia i Lefkas. Det va så varmt i båten at så snart ankeret va på plass hoppa vi ut i vannet og svømt bort til den andre båten der vi bei invitert på en ankerdram. Og, bare for å ha det sagt, det e første gang vi nån gang har svømt på besøk til nån andre. Dryppende våt nøyt vi en ouzo før vi hoppa i havet igjen og svømt heim. Det bei middag i båten, og guttan satt sæ i verk med ett problem vi hadd med påhengsmotoren. Det vist sæ at den lekk bensin, og siden Ole e mekaniker bei han satt i arbeid. Gårdagen bei stort sett brukt i vannet. Vi fant oss ett basseng og plaska fornøyd rundt i vannet og drakk øl. Så va det tilbake til båten og der bei det utallige hopp og stup. Deilig varmt i havet!

Problemet med påhengsmotoren lot sæ dessverre ikke reparer for det va ei pakning som va gåen, som vi må ha ny. Den har de ikke her i Nidri, så guttan hoppa på bussen idag tilbake til Lefkas med forgassern i handa, på jakt etter rett pakning. En grei dag for å gjør sånne ting siden det e gråe skya på himmeln og rykte om mye regn i ettermiddag. I tillegg får kroppan en pause fra grillen på himmeln:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar