mandag 4. juni 2012

Paxos-Sicilia-Fauske

For ei uke sia kom vi tilbake til vakre Sicilia. Det va 260 mil å seil fra Paxos i Hellas, og vi brukt 54 tima på turen. Og som alltid va værgudan en anna plass når vi sku på langtur. Av disse 54 timan fikk vi kanskje seilt 10....Havet va BLANKT! Ikke så mye som en liten kurving på vannet...Vi va forberedt på lite vind, men det hadde meldt 10 knop, og det kunne vi seilt på. Vindmålern vist for øvrig 1,3 knop mesteparten av tida. Den første natta bar preg av mye lyn på land. Vi va jo midt på havet og så langt unna at vi ikke hørt tordenet, men de kraftige lynnedslagan fargela heile himmeln i timesvis. På mårrakvisten våkna æ av lukta av pannekake, og når æ kom ut av lugarn sto kaptein med ett tårn av nystekte pannekake som han hadd ordna til frokost!:)

Når frokosten va lagt vekk forandra været sæ fra sol og vindstille, til regn og litt vind. Vi studert skylaget rundt oss og innså at tordenværet som hadde vært på land heile natta hadde nådd oss igjen på havet. Vi ordna seilan så vi hadd nok seil å seil bra på, og lite nok til å ikke gjør det vanskelig når tordenværet va over oss. Og plutselig va det der. Striregn, lyn, torden og rundt 30-35 knops vind. Det vara ett par tima, så stilna det av igjen, og vinden holdt sæ rundt 10 knop nån tima før den forsvant igjen. Sola kom tilbake og vi kosa oss resten av dagen.

Ei ny, rolig natt forsvant sakte i soloppgangen, og vi kun se Sicilia i det fjerne. Og når vi nærma oss land så vi bevegelsa i det speilblanke vannet. Hjertet mitt stoppa litt....Va det delfina igjen? JAAA! Dette e ett syn æ aldri bi lei, og kaptein e rimelig enig. Vakrere skapninga ska man leit lenge etter. De svømt heilt bort til båten vårres, hoppa med heile kroppen over havoverflata, og forsvant under båten vårres og opp på andre sia. En fantastisk opplevelse!

Vi la til i Catania etter en dag i Riposto, og utforska den fine studentbyen. Men det bei ikke mye tid til sightseeing for vi sku hjem å gift vekk 2 av våre beste venna. Det bei en liten tur på stranda med volleyball og solkrem før vi klargjor båten til å bi forlatt i varmen i ei lang uke...

Vel hjemme på Fauske va det 2 grader, og savnet til klimaet og båten kom med det samme. Men så fikk vi sett oss rundt igjen, og innså at man finn ikke vakrere land enn Norge ;) Lørdagen bei årets vakreste dag med sol og blå himmel. Brudeparret va nydelig, matrosen gråtkvalt og kaptein overgitt over matrosens væsketap gjennom tårekanalan. Vi storkosa oss med herlig mat, fantastiske folk og ei uforglemmelig stemning! Med såre danseføtter fant vi senga på morgenkvisten igår...Gratulere så masse til Maren og Hans-Erik Vasskog! Dokker e enestående <3

De nærmeste dagan bi brukt videre på Fauske. Matrosen ska få ordna nån detalja til sitt og kapteins bryllup, og kaptein prøv å finn ut kordan han ska kom sæ på jobb i disse streiketider. Så ser vi med glede frem til å bruk meir tid på Sicilia, og kanskje seila vi innom Tunisia i slutten av mnd hvis været e bra ;)

P.S. Vi fikk besøk av en liten småfugl som landa på boka mi mens æ satt å lest i den midt mellom Hellas og Sicilia...Det va koselig det ;)

2 kommentarer:

  1. Hei Jeanette og Dan Håkon. Har fulgt med dere siden dere la ut link på Bodø seilforeninger sine sider. Moro og koslig lesning. Dan, trodde du skulle shoppe fly jeg :). Mvh Morten Wilmann, kulling på flykurs. Og stolt Bavaria eier :) Men desverre med for mange barn til og leve ut seildrømmen i utlendighet....foreløpig. God tur videre, og vink til oss når dere paserer oss på Naurstad på retur inn til Fauske.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Morten. Æ har mange drømmer, og fly er en av dem:) Men da jeg fant en mulighet til å realisere langtur-drømmen i seilbåt, så ble flyginga satt på vent. Skal tute med tåkeluren forbi Naurstad, og så sees vi vel plutselig i en eller annen havn:)

      Slett