torsdag 21. juni 2012

Catania

Varme svetteperla renn ned langs ryggraden. Panna dugga. Konsentrasjonen svikta. Arbeidslysten forsvinn. Sola svir. Æ e i Catania....

Og vest du ikke skjønt det...Her e det varmt! Og sånn går det når man har lengta etter den deilige varmen heile vintern, at man tar sæ i å ønsk at det va 7 grader kaldere. Heile uka æ har vært her har graderstokken vist 35 grader. Og det har ikke vært så mye som ett vindpust for å kjøl ned svetten som ligg som ett tynt lag over heile kroppen. Den eineste måten å slepp unna e det kalde, deilige vannet i dusjen! Åh du Kalde Vann, jeg elsker deg <3

Catania ligg i foten av den berømte vulkanen Etna. Europas største, aktive vulkan! Ved solnedgang kan man se røyken som kontinuerlig kommer ut av jordas indre, og æ tar mæ i å legg fluktplan vest den sku bryt ut. Kast fortøyningen, kjør ut av brygga og kom sæ i ei h....vetes fart vekk fra øya. Vel, Kaspara kan jo max gi 6 knop, men e æ berre kjapp nok ska det nok gå;) Men, sannsynligheta for at dette skjer e veldig liten. Lavaen e nemlig ei skikkelig sinke på denne vulkanen. Man kan vestnok berre gå vekk vest lavaen sku kom, for den størkna før den når dæ...Likevel e det ingen god ide å vær ved krateran, og nettopp derfor har dette bidd forbudt.

Byen, Catania, har ca 300 000 innbyggera, og stappfull av festglade studenta! Mange bra restauranta, bara og uteplassa finn man her, og det e alltid liv. Og når sola har gått ned kan man faktisk gå ute uten å selvantenn. Æ har bidd fortalt at alt i Catania skjer om kvelden, for på dagen burde man berre sløv i skyggen. Må si æ lika filosofien. Æ har også lagt merke til at sjefen i havna til stadighet e i dusjn å berre skylla sæ litt i kaldt vann før han sett sæ ned med en espresso. Og han har lagt merke til at æ e mye ute å går og har fortalt mæ at æ burde sitt meir i skyggen å slapp av;)

Ei litt interessant fakta e at byen har bidd begravd av Etnas lava heile 7 ganga gjennom historien! Og det ska finnes en bar her som ligg ca 20 meter under bakken, i ei lavagrotte. Æ satsa på at kaptein har løst å værme å sjekk trøkket der imårrakveld ;)

For selv om kaptein har møtt på litt problemer på nedoverturen ser det ut til at han kommer til planlagt tid imårra. Først va det nemlig tåke på Ekofisk, som gjor han forsinka hjem fra jobb med en dag, så va flyet forsinka i Savanger til Køben, men flaksa gjor at Køben-flyet også va forsinka..Og alt dette har gjort at han på ett vis e i rute :)

Så nu ser æ frem til ei helg på Etna. Vi har leid bil og ska kos oss med fjelltur, vinsmaking og ett litt kjøligere klima;) Livet e herlig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar