lørdag 18. august 2012

Fra Korsika til fastlandet

Utsikt fra skyteskottet på fortet.
Det blei en heftig og kjip start på turen til de to gjestematrosan vårres, Christian og Lars Jøran. Vi hadd fortøyd Kaspara i enden av ei flytebrygge i Ajaccio for å fyll vann på tanken da en 65 fots Princess lystbåt mista kontrollen i vinden å kjørt rett i oss! Og en så stor båt e det ikke berre å dytt vekk heller. Flaksen va at vi hadde en fender i nærheten av der han traff oss og tok vekk litt av trykket. Men vi hørt knaking og kaptein så at skutesida bula innover. Men det bei ingen synlige skada utenpå, UTRULIG nok! Vi utveksla navn og forsikringsopplysninge, så bynt kaptein og Christian å skru ned inventaret innvendig for å se kordan det sto til der. Men det va vaskelig å se nåkka. Det kan se ut som glassfibern har fått sæ en smell, og nåkka av inventaret har flytta sæ litt og fått nån sprekke, men vi må få nån profesjonelle til å se på det. Uansett en veldig kjip opplevelse.

Vel, vi forlot Ajaccio dagen etter uhellet, og la i vei mot Girolata, ei typisk milliardærbukt. Vi bada og snorkla, og guttan for i land for å se på et fort, men til sin store skuffelse va det privat. Men de fant hvertfall godt brød hos bakern så frokosten va redda:) Videre dro ferden til Calvi, en utrulig koselig by inne i et gammelt fort. Vi testa ut vinen fra distriket, møtte en finske som bodde i Calvi og snakka flytanes norsk, og spiste god mat på kvelden. Calvi e også en by på Korsika som vi gjerne anbefal andre å besøk. Det e masse plass der for de har laga til et ordentlig bøyesystem, som vi også mått bruk.

Tidlig onsdag ettermiddag la vi kursen mot fastlandet Frankrike. Det blei litt motorkjøring de første timan, men når matrosen tok første nattevakt og de tre andre gikk å la sæ, kom vinden. Da bei seilan heist og vi holdt 5,5 til 6 knops fart. Det roa sæ litt til kaptein kom på vakt, men seilan holdt fremgang. Christian fikk også prøvd sæ på ei aleinavakt i soloppgangen, og det gikk kjempefint :) Vi la oss i havn i bukta innafor St.Tropez, og der møtte vi fire unge seilera fra Norge. De hadde leid båt i ei uke og kosa sæ langs rivieraen. Det bei en tur inn til St. Tropez, som viste sæ å ha meir å tilby en jetsetliv. Mange koselige gate med hyggelige folk og kafèa.

Igår kom vi oss litt seint opp av senga, så etter frokosten va konsumert va klokka allerede 13.00, og vi la ruta mot Porqerolles. Vi har jo ikke sett fastland sida vi va i Hellas, så en dag på fastlandet va nok. Øyen sør for rivieraen frista meir, og vi ankra opp i ei bukt utfor Porqerolles. Dagen idag starta med ett mårrabad for matrosen, mens guttan va litt feig og holdt sæ tørr. Matrosen kan meld om deilig, varmt badevann fremdeles:)

Nu har vi vært på fort-vandring, og har satt oss på en koselig restaurant i landsbyen. Her fikk Christian og matrosen sæ en ordentlig matoverraskelse. Vi spurte ka nåkka på menyen betydde, og kelnern svara reke. Men han svara tydeligvis bare ka det eine ordet som bei peika på betydde. For det kom sannelig en liten overraskelse på lunsjfatet. Fint dantert i et martiniglass hengte reken fast, aioli lå i ei lita skål og så va det ei stor skål med kokte snegle! Matrosen har jo prøvd snegle en gang på Malta og konkludert med at dette ikke trengtes å prøves igjen, mens Christian aldri har smakt det før. Det ska sies at sneglen va bedre her, men de va STOR! Vi klart likevel og spis over halve skåla kvær, og sa oss fornøyd med det:)

Ikveld e det tilbake til fastlandet igjen, og håpa vi får plass i Toulon. På mandag sir vi farvel til vårres siste båtbesøk dette året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar