lørdag 10. desember 2011

Transportetappe

Først må æ vel beklag treg blogging, men det e ikke vårres feil, men sør-Italias feil;) Det har rett og slett vært umulig å oppdriv en nett-tilgang...Men nu har vi ankommet Sicilia/Riposto, og de har gitt oss en kode til det fantastiske universet Internett.

Vi har ikke mye spennanes å fortell denne gangen, det har vært en transportetappe nedover mot sør, i håp om å nå Malta før vi sku heim til jul. Og i Salerno va vi optimista, og bestilte derfor flybilletta heim fra Valetta, som e hovedstaden på Malta. Men så bynt været å gå imot oss. Vi sku egentlig fer direkte fra Salerno til Sicilia, men været forandra sæ raskt fra bra til dårlig, og vi innså at vi mått fer inn i ei havn. Og sånn har det gått nån daga, ut av havna for å nå Sicilia, men inn igjen nån mil seinere fordi været va for dårlig. Tordenstorma, lyn og striregn skremt oss i land en gang, og høye bølga en anna gang. Havnen vi besøkt i sør va Agropoli, Maratea og Cetraro. Ingen av dem hadd særlig mye å by på, men godt bakverk og god kaffe e vest å oppdriv overalt:)

Men nu e vi altså i rute igjen. Om en time legg vi på tur til Malta, ca 110 nm, og regna med å vær fremme imårra på dagen. Men det kan se ut som det bi motortur, havet e flatt og vinden har gjemt sæ. Men vi sett vårres lit til værmeldinga som har meldt 20 knop utpå dagen, så seilan får sæ en siste luftetur før ferien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar